woningpas

Delen

Woningpas: het digitale paspoort van uw woning

Vlaamse overheid lanceert campagne over woningpas om de burger te helpen bij het plannen van een energiezuinige renovatie en om de woningpas nog meer bekendheid te geven.

Bundeling van relevante informatie over uw woning en perceel

Door woningpas uit te bouwen, vereenvoudigt de Vlaamse overheid het renovatieproces voor de verbouwer. Woningpas bundelt namelijk relevante informatie over uw woning en perceel die bij de overheid gekend is, o.a. het EPC-label, aanwezige isolatie en installaties, uitgevoerde renovatiewerken waarvoor u een premie ontving, relevante bodeminformatie, informatie over de woningkwaliteit, de watervoorziening en riolering, de mobiscore, de overstromingsgevoeligheid van uw woning of perceel en stedenbouwkundige vergunningen. Woningpas bevat ook een tool waarmee u zelf uw energiescore kunt berekenen, de klimaatbestendigheid van uw perceel en een woningkwaliteitswijzer waarmee u de kwaliteit van uw woning kunt checken. Daarnaast vindt u in uw woningpas een overzicht van nodige attesten bij (ver)koop, (ver)huur, (ver)bouw en een overzicht van beschikbare premies voor aanpassingswerken aan uw woning. U kunt uw woningpas ook zelf aanvullen met een handige digitale kluis of uw paspoort delen met anderen.

De Vlaamse overheid helpt u

Dankzij een samenwerking van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, het Departement Omgeving, Wonen in Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) kan de Vlaamse overheid op 1 centraal punt alle relevante informatie over uw woning bundelen.

Ontdek uw woningpas .

Meer info op Vlaams energie- en klimaatagentschap .

Scroll naar boven