duurzame investeringen

Delen

De impact van duurzame investeringen op de verkoopwaarde van je woning

Als je je woning energiezuiniger en comfortabeler maakt, kun je niet alleen besparen op je energiekosten en bijdragen aan het milieu, maar ook de verkoopwaarde van je woning verhogen.

Duurzame investeringen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je woning, of het installeren van een nieuwe cv-ketel. Deze maatregelen verbeteren de EPC-score van je woning, die aangeeft hoe energiezuinig je woning is en die verplicht is bij de verkoop van je woning.

Potentiële kopers zijn bereid om meer te betalen voor een woning die duurzaam is, omdat ze daarmee besparen op hun toekomstige energiekosten, omdat ze geen extra werken meer hoeven uit te voeren om aan de EPB-normen te voldoen, en omdat ze een beter gevoel hebben bij hun aankoop.

Hoeveel meer je kunt vragen voor je woning hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen kun je rekenen op een rendement van 5% tot 20% op je duurzame investeringen. Bovendien kun je ook profiteren van premies en subsidies voor het uitvoeren van duurzame werken.

Duurzame investeringen zijn dus een slimme keuze als je plannen hebt om je woning te verkopen.

Scroll naar boven